Snelheidsverlaging parallelweg N411 tussen Utrecht en Bunnik

10 maart 2017

Om de verkeersveiligheid voor fietsers en voetgangers op korte termijn te verbeteren, stelt de provincie Utrecht een snelheidsverlaging in op de parallelweg van de N411 tussen Utrecht en Bunnik. De maximum snelheid op de parallelweg gaat omlaag van 60 naar 30 kilometer per uur.

De maatregelen voor de snelheidsverlaging worden op 15 en 16 maart uitgevoerd op de parallelweg tussen de Mereveldseweg (Utrecht) en de bebouwde komgrens van Bunnik. De werkzaamheden worden uitgevoerd tussen 09:00 en 15:30 uur en geven weinig hinder voor het verkeer.

NIEUWE BORDEN EN BELIJNING

De maatregelen bestaan uit het vervangen van de 60-kilometerborden door 30-kilometerborden en het
aanbrengen van belijning en 30-kilometersymbolen op de parallelweg. Voor deze maatregelen hebben Gedeputeerde Staten een verkeersbesluit genomen waarop geen bezwaren zijn binnengekomen.

PARALLELWEG WORDT FIETSSTRAAT

De snelheidsverlaging loopt vooruit op de reconstructie van de N411 waarvoor een inrichtingsplan [link invoegen] is gemaakt. In dit plan wordt de parallelweg ingericht als fietsstraat waar motorvoertuigen te gast zijn en waar een maximum snelheid geldt van 30 kilometer per uur. Het inrichtingsplan wordt naar verwachting uitgevoerd in 2018/2019.

Gedeputeerde Jacqueline Verbeek-Nijhof: “Omdat het nog even duurt voordat de fietsstraat er ligt, hebben wij besloten om nu al maatregelen te nemen om de snelheid op de parallelweg te verlagen om de verkeersveiligheid te verbeteren. Hiermee komen we ook tegemoet aan de wens die bewoners hebben uitgesproken toen wij bezig waren met het maken van het inrichtingsplan voor de N411.”

STAND VAN ZAKEN UITVOERING INRICHTINGSPLAN N411

Op 31 oktober 2016 is het inrichtingsplan voor de N411 vastgesteld door Provinciale Staten. Hierin staan maatregelen om de verkeersveiligheid, de bereikbaarheid en de leefbaarheid van de N411 tussen Utrecht en Bunnik te verbeteren, inclusief de parallelweg.
De provincie Utrecht is gestart met de voorbereiding van de uitvoering van het plan en de aanbesteding van ingenieursdiensten. Vanaf april 2017 worden onderzoeken buiten uitgevoerd, zoals landmeetwerk, bodemonderzoek en archeologisch onderzoek. Meer informatie over het inrichtingsplan is te vinden op www.provincie-utrecht.nl/n411.

Wilt u op de hoogte blijven van alle werkzaamheden aan Utrechtse provinciale wegen? Volg @werkaandewegutr dan op Twitter.

Voor persinformatie:
[email protected]
, (030) 258 33 19 / 06 18 30 04 63

Voor algemene vragen over de provincie Utrecht:
[email protected], (030) 258 91 11


Bron: Provincie (nieuws)